vrijdag 15 november 2013

Van wie is dat geknabbel?

dinsdag morgen vonden we een schoendoos vol met gaten in de klas.  Van wie zouden die gaten zijn? en hoe is dat gekomen? 
Algauw kwamen de kleuters bij muizen.

We keken in de doos en daar waren de kaartjes ook in 2 gebeten.  De kleuters van het 3de kl zochten de juiste delen bij elkaar adhv een voorbeeldkaart.

De andere hoeken waren verrijkt met materiaal over muizen.  Zo was er aan de denktafel het gezelschapsspel 'muizen gooien'
 

 
Aan de radio konden er 2 kleuters een luisteractiviteit doen.  De kleuters luisteren naar een verhaal over Jack de muis er waren tijdens het verhaal 12 woorden weggelaten.  De kleuters moesten de kaartjes met de weggelaten woorden in volgorde leggen.

De kleuters konden de balletjes via het stokje in de muizengaatjes duwen.  Wat eigenlijk een biljart spel is. 

 
De kleuters van het tweede kleuter maken een muis uit plasticine en daarna eentje uit papier-maché. Ze schilderen ook een stukje mouse die de kaas moet voorstellen.  Volgende week schilderen ze dan het muisje en kleven ze het op die mouse.  
 
 


 
Het derde kleuter maakt een doolhof.  De knikker moet starten bij de muis en eindigen bij de kaas, met wat hindernissen onderweg.
 
Er is sedert deze week ook een muis in onze klas.  Mies de muis.  Zij is de pop die voornamelijk bij  godsdienstmomentjes uit haar doosje komt. Wanneer zij eruit komt moet het stil en rustig zijn.  Deze week werd ze voorgesteld en we luisterden naar een verhaal over een muis die niet tevreden was over haar uiterlijk.  'Een muis om van te houden'.

 
Andere hoeken die open waren:
de plasticine tafel

 de boekenhoek:
 de computertafel:
 de denkhoek:

Iedereen was klaar met z'n contractwerk deze week. Daardoor kon iedereen mee deelnemen aan de beloningsactiviteit "hoepeldans"
 


 

Vrijdag vierden we de verjaardag van Tristan.  Hij wordt zondag 4 jaar.  (foto's en verslag bij het tabblad: 'jarigen van de klas')

Geen opmerkingen:

Een reactie posten