vrijdag 6 september 2013

Welkom in de klas

Op maandagmorgen merkten de kleuters op dat Rikki niet in de klas aanwezig was. We werden door hem opgebeld en hij was het vergeten dat de school terug begon. Hij komt volgende maandag terug. Deze week mochten de kleuters hun eigen symbooltje mooi inkleuren en uitknippen.
We gingen samen de hoekpictogrammen op.
Met de namen van de hoeken deden we een ritmiekactiviteit met ritmestokjes.  vb de Pop-pen-hoek dat is 3 X tikken, de denk-hoek 2X,... 

Samen trokken we door de school naar verschillende plaatsen zoals de gymzaal, de eetzaal, de bureau van de directirce, de gang, .. op deze plaatsen bespraken we de afspraken die daar horen.
in de gymzaal komen we binnen en gaan we op  de bank gaan zitten, we kloppen en zijn beleeft bij de bureau van de directirce, in de gang komen de jassen aan de kapstok, ...
Het 3de kleuter deed nog een werkblaadje over deze afspraken.  Verbind de juiste afspraak bij het lokaal.


We luisterden naar het verhaal: Als ik niet op school ben.  Daarin wordt er duidelijk gemaakt wat ze allemaal zouden kunnen missen als de kleuters niet komen naar school.  Het samenhorigheidsgevoel wordt besproken.
We maakten samen de verjaardagskalender en zo konden de kleuters zien wie ons volgend feestvarken wordt.  
De kleuters konden kijken naar een poppenspelletje tussen potlood en stift. 
De 3de kleuters deden er een verwerking van en tekenden het verhaaltje uit.  Twee maal per week turnen de kleuters met juf Marij. Terwijl het 3de kleuter uit de klas was voor het voorbereidend schrijfen, rekenen en frans konden de 2de kleuters luisteren naar het verhaal van Leo en de puzzel en spelen naar hartelust om de nieuwe klas wat gewoon te worden.   

 
  Ze luisterden naar het verhaal: het vakantieverhaal van Bieke.  Zij mocht een foto boek meebrengen naar de klas om erover te vertellen.  De kleuters mochten zelf tekenen over hun vakantie.   In de kring werden de tekeningen besproken.  


Op vrijdagnamiddag was het vrij spel en de knutseltafel was ook open waar de kleuters naar hartelust konden knutselen.   


nog enkele sfeerfoto's.Geen opmerkingen:

Een reactie posten