vrijdag 25 januari 2013

Thema ziek zijn

Maandagmorgen kwamen we in de klas en daar zat een zieke Rikki. 
Samen onderzochten we hem met de dokterstas die in de klas stond. Er volgde een gesprek over de dokter en ziek zijn.
De dokterstas wordt in het winkeltje geplaatst waar er ook een onderzoekstafel staat.  Het wordt dus het dokterskabinet voor een week.  Er hangen ook blaadjes uit met de mogelijke onderzoeken die de dokters kunnen uitvoeren bij hun patiënten.
 
De kleuters konden siroop maken door het gekleurde water met een spuitje in een flesje te doen.

 
Er wordt een matrix aangeboden rond ziek zijn.
 
Ze leerden een liedje over de dokter. 
au au au dokter komt u gauw.  'k heb m'n grote teen gebroken en m'n hand in het vuur gestoken.  au au au dokter komt u gauw.
Daarna mochten de kleuters de tekst wat veranderen, ze hadden de gekste dingen gebroken en verschillende lichaamsdelen in het vuur gestoken.
 
 De kleuters konden zelf voorschriftjes maken en dan de juiste pillen in het potje doen volgens het gemaakte voorschrift.
 
In de blokkenhoek hebben ze druk gebouwd aan een ziekenhuis.
 

Het derde kleuter kreeg een werkboekje rond ziek zijn.  Ze moesten telkens een pil minder of meer tekenen, het getal beeld lezen en evenveel pillen tekenen en ook woordjes opzoeken.  Veel werk dus.
 

Het 2de kleuter kreeg de opdracht een dokter te knutselen.  Door middel van een mal de schort tekenen en uitknippen, zelf het hoofd, armen en benen tekenen en uitknippen en daarna alles netjes opkleven. 

 


 
 
 
Het derde kleuter kreeg ook de kans om op de laptop met de cd-rom van flonflon te werken.  Vooral luisteren naar de verhalen en liedjes vonden ze heel leuk.
 
 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten